Kasulikud nõuanded

Need 5 väikest köögimasinat aitavad tervislikumalt toituda

01.10.2020
mees ja naine valmistavad tervislikku toitu

Maailmas, kus tellitakse toitu koju, süüakse kiirtoitu või soojendatakse valmistoite mikrolaineahjus, veedetakse üha vähem aega ise köögis süüa tehes. Õigesti valmistatud kodune toit on aga palju parem ja maitsvam, kui kaasa tellitud toit. 

Kui vajate kööki naasmiseks väikest tõuget, siis oleme kokku pannud listi viiest köögimasinat, mis aitavad mugavamalt tervislikult toituda.

Köögikaal

  • Tervisliku toitumise juures on tähtis roll tarbida kindlaid portsioneid ja toidukaalud aitavad sellega. Kaaluge liha, köögivilju, marju või tervet praadi korraga. Kaaluge iga toidukord ära ning katsuge iga kord samas kaalus toitu süüa, nii väheneb automaatselt ka snäkkide ja magusa söömine. 
  • Toidukaalud annavad täpsema teabe kalorite sisalduse suuruse kohta kui toidu küljes olev toitumisalane silt. 

naine kasutab köögikaalu köögikaal toiduainete kaalumiseks toidukaalu kasutamine

  • Toidukaalud aitavad kaalust alla võtta. Kui soovite kaalust alla võtta, aitab toidukaalu kasutamine teil dieeti järgida. Portsjonite suuruse reguleerimine on alles algus. 
  • Toidu kaalumine on tervislik harjumus, sest see paneb teid vastutama selle eest, mida (ja kui palju) oma kehasse panete. 
  • Võite isegi hakata köögivilju sagedamini sööma, sest nende portsjoni koguseid on palju lihtsam kindlaks teha kui kartulikrõpsude kogust!

Blender

  • Ei pruugi küll tunduda, siis smuutid ja blenderdatud toidud täidavad kõhtu paremini, kui tavalisel viisil tehtud toit, kuid piisava paksusega toit tekitab siiski samaväärse täiskõhutunde. Blenderdatud toitu süües või juues ei teki ka ebameeldivat raskustunnet.
  • Peale blenderdatud toitude söömist on inimesed märganud, et nende ainevahetus on paremini tööle hakanud. 
  • Blenderiga valminud toit aitab kaasa hammaste tervisele ja puhtusele. Blenderdades väldite tavapärase söömise tagajärgi, kus toiduosakesed jäävad hammaste vahele kinni, mis mõjub suu hügieenile halvasti. Seega blenderiga valminud toidud on pikas perspektiivis palju paremad üldiseks hammaste hügieeniks.

smuuti tegemine blenderiga banaani-mustikasmuuti

  • Kuna blenderiga valmib toit juba paari minutiga, siis juba selle tulemusena on inimene õnnelikum, mis omakorda mõjub hästi ta tervisele. 
  • Smuutides on rohkem tooraineid, mis jõuavad kiiremini kehasse ja aitavad inimestele paremini keskenduda ning muudavad energilisemaks.

Loe lähemalt, kuidas endale õige blender valida

Mahlapress

  • Välja sööma minnes on muutunud populaarsemaks tellida gaseeritud joogi asemel värskelt pressitud mahla. Seega on mahlapressidest saanud tähtis köögimasin ka igas kodus. 
  • Puu- ja juurvilju on hakatud üha enam tarbima. Selleks, et päevane vajalik kogus saaks kergemini ja kiiremini tarbitud, on hea alternatiiv teha viljadest mahla. 

köögiviljamahla tegemine värske apelsinimahl  käsimahlapressiga mahla valmistamine

  • Enamus mahlapressidega jäävad mahla alles puuviljade vitamiinid ja mineraalid, seega on mahlad täpselt sama tervislikud kui lihtsalt puu- ja juurviljade söömine. 
  • Kui mõndade juurviljade söömine võib näiteks lastele valmistada vastakaid tundeid, siis on hea soovitus lasta need samad viljad mahlapressist koos teiste magusamate viljadega läbi - nii saavad kõik viljad kavalalt ära tarbitud. Inspiratsiooniks oleme kokku kogunud ka mõned lihtsad ja tervislikud mahlaretseptid.

Aurutaja

  • Liha küpsetamisel eemaldab aurutamine lihast rasva, nii et selle saab hõlpsasti ülejäänud toidust eraldada, samas kui tavalised küpsetusmeetodid, nagu grillimine, küpsetamine või praadimine, küpsetavad rasva liha sisse. 
  • Rasvast vabanemise tõttu on lihas vähem kaloreid ja kolesterooli. 
  • Samuti kaob aurutajat kasutades vajadus toiduõli järele, mille tulemuseks on toidud kergemad ja tervislikumad.

aurutatud juurviljad aurutatud köögiviljad

  • Aurutamise teel hoitakse köögivilju võimalikult lähedal oma looduslikule toorele olekule, samal aja siiskil põhjalikult läbi kuumutades. See mitte ainult ei takista köögiviljade muutumist pudruks või püreeks, vaid võimaldab neil säilitada ka oma algse värvi, maitse, mahlad ja värskuse. 
  • Paljud köögiviljades leiduvad vitamiinid ja mineraalid lähevad mõne tavapärase toiduvalmistamise meetodiga kaduma. Aurutamine tagab selliste vitamiinide ning mineraalide säilimise.

Vaakumpakendaja

  • See väike köögimasin hoiab teie lemmiktoidud värskena ja täielikult suletuna, et maitsed säiliksid. 
  • Vaakumpakendajad ei ole suurepärased mitte ainult toidujääkide korral, vaid aitavad toidu tegemist ka ette planeerida. 
  • Saab hoida aega kokku ning valmistada ette paari nädala toidukorrad ning neid sügavkülmas hoida, nimelt säilivad vaakumis kõik toidu vitamiinid ja toitaineid. Te ei pea paar nädalat kordagi sõrme liigutama, kuid tervislikud toidud on ikka olemas.

 vaakumapakendaja kasutamine vaakumis porgandid ja kartulid

Eelmainitud köögimasinad on kindlasti abiks tervisliku toitumise teel. Ilmtingimata ei pea Sa neid kõiki omama, piisab vaid sellest, kuid valid välja oma lemmikud ja oskad neid sihtotstarbeliselt kasutada.

Kuidas hindate seda postitust?

PHH Group: Internetinė parduotuvė Pigu.lt Interneta veikals 220.lv E-pood Kaup24.ee Verkkokauppa Hobbyhall.fi E-pood Hansapost.ee

© 2003-2021 DLB Trading OÜ | kaup24.ee ™
Informatsiooni kirjastamine ja paljundamine ilma loata keelatud.