Privaatsuspoliitika

Versioon kehtib alates: 21.01.2022

Reeglid, mis kehtisid kuni 21.01.2022, leiate siit.

Käesolev privaatsuspoliitika koos Kaup24.ee veebilehe kasutustingimustega https://kaup24.ee/et/t/kasutustingimustega reguleerib Dlb Trading OÜ veebilehe ja/või mobiilirakenduse kasutamist.

Privaatsuspoliitika ei kehti ühegi kolmanda osapoole programmi, teenuse, veebilehe ega mobiilirakenduse kohta, isegi kui te kasutate ja/või pääsete neile ligi Kaup24.ee veebilehe ja/või mobiilirakenduse kaudu. Privaatsuspoliitikat ei kohaldata isikuandmete suhtes, mida te kolmandatele isikutele olete esitanud ja/või esitate. Kui käesolevat privaatsuspoliitikat ei kohaldata, peaksite enne oma isikuandmete esitamist tutvuma kohaldatava privaatsuspoliitikaga ja sellega seotud tingimustega, mis on avaldatud asjakohasel veebilehel, rakenduses ja/või mis on kohaldatavad seoses mõne muu teenusega, mida te kasutate.

Käesolev privaatsuspoliitika annab teavet selle kohta, kuidas me teie isikuandmeid kogume, kasutame, salvestame ja töötleme, seega palun lugege käesolev privaatsuspoliitika enne Kaup24.ee veebilehe, mobiilirakenduse ja/või teenuste kasutamist hoolikalt läbi. Dlb Trading OÜ veebilehte, mobiilirakendust ja/või teenuseid kasutades, sealhulgas Kaup24.ee kontot registreerides, peate kinnitama, et olete käesoleva privaatsuspoliitikaga tutvunud ja sellest aru saanud. Kui te ei nõustu käesoleva privaatsuspoliitika tingimustega, soovitame teil mitte kasutada Dlb Trading OÜ veebilehte, mobiilirakendust ja/või teenuseid.

Teie isikuandmete vastutav töötleja on Dlb Trading OÜ, äriühing registrikoodiga 11791329, aadress Mustamäe tee 46, Tallinn, Harjumaa, 10621, kontakttelefon: +372 6 468 107, e-posti aadress: andmekaitse@kaup24.ee (edaspidi – Kaup24.ee või meie). Seoses Kaup24 Klubi püsikliendiprogrammiga on teie isikuandmete kaasvastutav töötleja koos Dlb Trading OÜ-ga ka Hobby Hall Group OÜ, äriühing registrikoodiga 11791329, aadress Mustamäe tee 46, Tallinn, Harjumaa, kontakttelefon: +372 6 115 511; e-posti aadress: hansapost@hansapost.ee (edaspidi - Hansapost).

Teie isikuandmete turvalisuse eest hoolitseb ka meie sõltumatu andmekaitseametnik, kontakttelefon: +372 6 468 107, e-posti aadress: andmekaitse@kaup24.ee.

1. MIS EESMÄRKIDEL JA MILLISEID ISIKUANDMEID ME KOGUME?

Kogume ja töötleme teie isikuandmeid ainult siis, kui need on piisavad ja vajalikud nende eesmärkide saavutamiseks, mille jaoks neid töödeldakse.

Võttes arvesse Kaup24.ee teenuseid, funktsioone ja muid teile pakutavaid kommunikatsioonikanaleid, võime töödelda teie järgnevaid isikuandmeid:

Andmete kategooria

Isikuandmed, mida kogutakse ja töödeldakse

Kust isikuandmed pärinevad

Teie isikut tõendav dokument, küsimustik ja kontaktandmed

Identifitseerimise andmed: teie nimi, perekonnanimi.

Kontaktandmed: e-posti aadress, telefoninumber, elukoha aadress.

Muud andmed, mille te meile omal soovil küsimustike vorme täites esitate: sünniaeg, sugu, keele valik, ettevõtte nimi ja üksikasjad, kui suhtlete meiega ettevõtte nimel, muu teave, mille te meile enda kohta esitate.

Saadud teilt, kui esitate Kaup24.ee kaudu tellimuse ja selle täitmiseks vajalikud andmed, loote isikliku Kaup24.ee konto ja esitate konto kaudu  oma andmed, võtate meiega ühendust päringuga, järelepärimisega, kaebusega jne.

Registreerimine, sisselogimine ja konto tehnilised ja haldusandmed

Registreerimis- ja sisselogimisandmed: e-posti aadress ja parool, mida hoiame turvaliselt krüptituna ja mida pole võimalik näha, Facebooki ID, kui loote ühenduse oma Facebooki konto kaudu.

Tehnilised/haldusandmed, mis on vajalikud konto toimimiseks ja turvalisuse tagamiseks: kasutajatunnus, konto staatus (aktiivne, blokeeritud jne), IP-aadress, konto sisselogimised ja kontoga seotud toimingud.

Muu info: märge selle kohta, et olete tutvunud Kaup24.ee kasutustingimuste ja/või privaatsuspoliitikaga, tutvumise kuupäev ja kellaaeg.

Saadud teilt, kui registreerute Kaup24.ee’s ja loote oma konto.

Luuakse või salvestatakse automaatselt (sealhulgas küpsiste ja sarnaste tehnoloogiate abil), kui registreerute, logite sisse või kasutate kontot (nt tehnilised andmed).

Ostuandmed

Teie tellimuse üksikasjad: tellitud kaubad, nende kogus, hinnad, antud allahindlused, kasutatud ja/või kogunenud Kaup24-eurod, kasutatud kupongid, tellimuse esitamise kuupäev ja kellaaeg;

Arveldusteave: makseviis, kuupäev ja kellaaeg, makse üksikasjad (sealhulgas, kuid mitte ainult, pangakonto number).

Tarneteave: tarneviis ja/või tarneaadress, kaubasaaja põhiandmed, kui olete kaubasaajaks märkinud kolmanda isiku.

Teave tellimuse oleku ja tellimuse käigu kohta: kas tellimus on valmis, lähetatud, tarnitud, teave kauba ja raha tagastamise kohta jne.

Sideandmed: teave suhtluse ja teiega suhtlemise kohta tellimuse ja selle täitmisega seotud küsimustes, teie tagasiside ja hinnangud, muu suhtluse sisu.

Muu info: märge selle kohta, et olete tutvunud Kaup24.ee kasutustingimuste ja/või privaatsuspoliitikaga, tutvumise kuupäev ja kellaaeg.

Kui sooritate ostu registreeritud kliendina, on ostuandmed seotud muude teie isiklikule kontole salvestatud andmetega.

Saadud teilt, kui esitate Kaup24.ee kaudu tellimuse, sooritate tellimuse makse, võtate meiega ühendust (või võtame teiega ühendust) tellimuse ja selle täitmisega seotud küsimustega, kui taotlete kauba tagastamist jne.

See on loodud tellimuse täitmise käigus või saadud müüjatelt, kelle kaupu te ostate, ja/või partneritelt, kes aitavad meid tellimuste täitmisel (nt teave selle kohta, et tellimus on tasutud, lähetatud, tarnitud jne).

Kogume küpsiste ja sarnaste tehnoloogiate abil siis kui selline teave on vajalik müügilepingu sõlmimiseks, tellimuse vastuvõtmiseks ja selle töötlemiseks (näiteks küpsiseid kasutatakse selle registreerimiseks, et olete müügireegleid ja/või privaatsuspoliitikat lugenud).

Teie nõusolekud, kommunikatsiooni ja/või teenuse haldamise valikud

Nõusolekud ja suhtlusvõimalused: teie nõusolek turundus- ja/või muude teadete, teabe tellimise ja/või teadetest loobumise kohta.

Teenuse valikud: teave Kaup24.ee teenuste kohta, mida te kasutate (nt osalemine "Kaup24 klubis", sisu isikupärastamise teenus, linna valik jne), nende tellimise ja/või tühistamise kohta.

Teie valikud küpsiste kohta.

Teilt saaduna (ja salvestatud automatiseeritud viisil, sealhulgas küpsiste ja sarnaste tehnoloogiate abil), märgite oma vastavad nõusolekud ja/või valikud, tellite või keeldute asjakohastest teadetest ja/või teenustest.

Andmed teie sirvimise kohta Kaup24.ee veebilehel ja/või mobiilirakenduses.

Andmete sirvimine: vaadatud veebilehed, vaadatud kaubad, vaadatud kuupäev ja kellaaeg, sirvimisaeg, ostukorvi lisatud kaubad ja/või soovide loend, üleslaadimise kuupäev ja kellaaeg, bänneriklõpsud, muud klikid ja huvi sisu vastu, teave, millest kasutajad lehele pääsevad, sealhulgas, kuid mitte ainult, sidusettevõtete reklaamide (ing. k. Affiliate) statistika.

Tehnilised andmed: IP-aadress, seansi ID, kasutatud brauser, seadme tüüp, eraldusvõime.

Kogutud küpsiste ja sarnaste tehnoloogiate abil Kaup24.ee veebilehte ja/või mobiilirakendust sirvides.

Loodud teie sirvimisandmete põhjal (nt sirvimise statistika).

Muud andmed, mis tekivad, kui kasutate asjakohaseid Kaup24.ee teenuseid

Andmed, mis tekivad teatud Kaup24.ee teenuste või funktsioonide kasutamisel: näiteks kui salvestate kaupu soovide loendisse, valite ja salvestate linna (lähimate väljastuspunktide nägemiseks), salvestate veebilehe või mobiilirakenduse keele valiku, kinnitate oma vanuse enne Kaup24.ee 18+ poodi sisenemist jne.

Kui teete neid toiminguid registreeritud kliendina, on andmed seotud teie muude andmetega kui registreeritud klient.

Teilt saadud (ja salvestatud automaatsete vahenditega, sealhulgas küpsiste ja sarnaste tehnoloogiate abil), kui kasutate asjakohast Kaup24.ee teenust või funktsiooni.

Infoleht ja muud sõnumite ülevaatuse andmed

Teave selle kohta, et sõnum on edukalt edastatud, teave sõnumi avamise ning avamise kuupäeva ja kellaaja kohta, klõpsamine sõnumis toodud linkidel, teave e-kirja kohta. Kirja edastamine (ilma adressaati fikseerimata), teave sõnumite tagasilükkamise kohta (sõnumite vastav tüüp).

Kogutud küpsiste ja sarnaste tehnoloogiate abil, kui saate uudiskirju ja muid sõnumeid.

Sisu, mida jagate Kaup24.ee kaudu

Kaup24.ee veebileht ja/või mobiilirakendus pakub avalikult kättesaadavat tagasisidet, hinnanguid, küsimusi kaupade ja muu sisu kohta, mille esitate avalikult ja/või jagate Kaup24.ee-ga.

Pidage meeles, et avaldate sisu ise, seega vastutate ainult ise jagatud sisu eest.

Saadud teilt, kui postitate Kaup24.ee kaudu asjakohast sisu.

Teiega suhtlemise üksikasjad

Kui võtate meiega ühendust abi saamiseks, esitate meile küsimusi, annate meile tagasisidet, esitate kaebusi jms, me töötleme meiega suhtlemiseks kasutatavaid dokumente ja koopiaid, teie esitatud dokumente ja andmeid, samuti meie kogutud andmeid, olenevalt millal ja millises ulatuses on need teie taotluse läbivaatamiseks ja vastuse andmiseks vajalikud.

Saadud teilt, kui pöördute meie poole taotluse, tagasiside, kaebuse või muu järelepärimisega.

Kogume andmeid teie kohta, mis meil on juba seaduslikult kättesaadavaks tehtud, ja/või hangime need kolmandatelt osapooltelt (nt müüjad, riigiasutused jms), kui see on vajalik teie taotluse läbivaatamiseks ja vastuse andmiseks.

2. ISIKUANDMETE TÖÖTLEMISE EESMÄRGID

2.1. Kauba ostmine ja tellimuste täitmine.

Kogume teie isikuandmeid teie kaupade tellimuste vastuvõtmiseks, haldamiseks ja täitmiseks, sealhulgas, kuid mitte ainult, maksete töötlemiseks, kauba kohaletoimetamiseks, tagastuste vastuvõtmiseks, arvete väljastamiseks, teiega suhtlemiseks tellimuse ja selle täitmisega seotud küsimustes, nende töötlemises ja lahendamises jne.

Töödeldavate isikuandmete kategooriad

Õiguslik alus

Kui kaua me andmeid säilitame

Teie identifitseerimis- ja kontaktandmed;

Teie ostu üksikasjad;

Suhtluse üksikasjad, millal ja mil määral need on seotud konkreetse tellimusega.

Teie ja Kaup24.ee või mõne muu asjakohase müüja vahel sõlmitud ostu-müügileping

Konkreetset tellimust ning sellega seotud andmeid ja dokumente säilitatakse 10 aastat pärast tellimuse täitmist.

Teie andmeid, mille salvestate isiklikule Kaup24.ee kontole järgnevate tellimuste jaoks (nt eesnimi, perekonnanimi, telefoninumber, kohaletoimetamise aadress, maksevahendi andmed), säilitatakse seni, kuni teie konto kehtib või kuni te vastavad andmed kontolt ise kustutate.

2.2. Kaup24.ee Teenuse pakkumine

Kogume ja töötleme teie isikuandmeid, et pakkuda teile teenuseid ja muid funktsioone vastavalt Kaup24.ee kasutustingimustele ja/või teie valikutele.

2.2.1. Teie isikliku Kaup24.ee konto registreerimine, haldamine ja kontoga seotud teenuste pakkumine

Registreerides ja luues isikliku Kaup24.ee konto, saate palju kiiremini ja mugavamalt teha sisseoste, vaadata oma ostuajalugu, hallata oma andmeid ja valikuid ning kasutada ainult registreeritud klientidele pakutavaid Kaup24.ee teenuseid.

Teie Kaup24.ee konto nõuetekohaseks toimimiseks, selle turvalisuse tagamiseks ja kontoga seotud teenuste pakkumiseks töötleme teie käest järgmisi andmeid:

Töödeldavate isikuandmete kategooriad

Õiguslik alus

Kui kaua me andmeid töötleme

Registreerimise, sisselogimise ning konto tehnilised ja haldusandmed;

Muud teie Kaup24.ee kontole salvestatud ja/või sellega seotud andmed:

- Isikutuvastus- ja kontaktandmed, küsimustiku ja muud andmed, mille sisestate ja salvestate oma kontole (tarneaadressid, maksevahendi andmed jne);

- Teie ostude ajalugu ja ostuandmed;

- Teie nõusolekud, kommunikatsiooni ja/või teenuse haldamise valikud.

Teie ja Kaup24.ee vahel on sõlmitud Kaup24.ee teenuste kasutamise leping, millele kohalduvad Kaup24.ee veebilehe ja mobiilirakenduse kasutamise reeglid.

Salvestame registreerimis-, sisselogimis- ja muid kontoandmeid seni, kuni teie Kaup24.ee konto kehtib, st kuni te ise või Kaup24.ee selle kustutab.

Kui olete oma konto kustutanud või see kustutatakse Kaup24.ee poolt, hävitatakse teie identifitseerimis-, kontakt- ja muud andmed pöördumatult või need anonümiseeritakse, nii et teid ei saa tuvastada. Ostuandmed on lõplikult kustutatud teie kontolt määratud aja jooksul (10 aastat).

2.2.2. Sisu isikupärastamine ja soovitused

Selleks, et sirvimine ja ostlemine oleks teile veelgi mugavam ja kiirem ning esitatav sisu vastaks teie vajadustele, pakume sisu, soovitame kaupu, teenuseid ja funktsioone, mis võivad teile asjakohased olla Kaup24.ee veebilehel ja/või mobiilirakenduses.

Selleks, et saaksime teid võimalikult hästi tundma õppida ja pakkuda teile tõeliselt asjakohast sisu, töötleme teie kohta järgmisi andmeid.

Töödeldavate isikuandmete kategooriad

Õiguslik alus

Kui kaua me andmeid töötleme

Registreeritud kliendiandmed:

- Teie Kaup24.ee konto sisaldab identifitseerimis- ja küsimustikuandmeid ning kasutajatunnust;

- Teie ostu üksikasjad;

- Andmed teie sirvimise kohta Kaup24.ee veebilehel ja/või mobiilirakenduses;

- Muud andmed, mis tekivad, kui kasutate asjakohaseid Kaup24.ee teenuseid;

- Teie nõusolekud, kommunikatsiooni ja/või teenuse haldamise valikud.

Teie ja Kaup24.ee vahel on sõlmitud Kaup24.ee teenuste kasutamise leping, millele kohalduvad Kaup24.ee veebilehe ja mobiilirakenduse kasutamise reeglid.

Niikaua kui olete registreeritud klient ja/või kasutate sisu isikupärastamise ja suunamise teenust.

Kui sisu isikupärastamine ja soovitused pole teie jaoks asjakohased, saate sellest teenusest igal ajal loobuda, määrates oma kontol Teenuste iseteeninduses vastavad valikud.

Kui loobute sisu isikupärastamise ja suunamise teenusest, siis teie andmeid enam sellel eesmärgil ei koguta ega töödelda.

Registreerimata klientide andmed:

- Seansi ID;

- Seansi ajal salvestatud Kaup24.ee veebilehe ja/või mobiilirakenduses sirvimise andmed.

Oluline on märkida, et kõik registreerimata kliendi sirvimisandmed kogutakse ja töödeldakse ainult sisu isikupärastamiseks, see ei võimalda konkreetset isikut tuvastada.

Teatud juhtudel võib Kaup24.ee süsteem tunnustada teid kui tagasipöörduvat kasutajat ja siduda eelmise(te) sirvimisseansi ajal kogutud andmed uue sirvimisseansi andmetega. Kuid ka sel juhul ei saa me teid konkreetse isikuna tuvastada, kuna sirvimisandmed pole seotud muude isikuandmete ja identifikaatoritega.

Teie nõusolek küpsiste valikute kinnitamiseks.

Kuni teie nõusolek kehtib, kuid mitte kauem kui kaks aastat.

Oma nõusolekut saate igal ajal hallata ja tagasi võtta, muutes oma küpsise eelistusi, nagu on kirjeldatud „Küpsiste poliitikas“.

2.2.3. Kuulumine "Kaup24 klubisse" ja klubi eelised

Et teile veelgi rohkem eeliseid pakkuda, oleme loonud “Kaup24” klubi koostöös Hansapostiga. Palun pange tähele, et Kaup24 Klubi liikmete identifitseerimis- ja kontaktandmeid ning ostude andmeid jagatakse Hobby Hall Group OÜ-ga, kui olete andnud Kaup24 Klubi liitumiseks nõusoleku. Saate selle nõusoleku igal ajal tagasi võtta, mis juhul lõppeb ka teie liikmesus Kaup24 Klubis.

Pärast liitumist "Kaup24 klubiga" võite te saada meili, SMS-i, telefoni, veebipõhiste reklaamikanalite kaudu (veebilehed, sotsiaalsed võrgustikud, Interneti-otsingumootorid, mobiilirakendused jne) pakkumisi ja/või muul viisil pakutakse teie ostu- ja sirvimisajaloo põhjal koostatud Kaup24.ee, hansapost.ee, teiste müüjate ja Kaup24.ee partnerite erilisi personaalseid ja üldisi pakkumisi ning selleks töötleme teie järgmisi andmeid:

Töödeldavate isikuandmete kategooriad

Õiguslik alus

Kui kaua me andmeid töötleme

- Teie Kaup24.ee konto sisaldab identifitseerimis-, küsimustiku- ja kontaktandmeid;

- Teie liikmestaatus - liige või VIP liige, staatuse omandamise kuupäev ja kehtivus (kehtib ainult VIP- liikmelisuse kohta);

- Teie ostu üksikasjad;

- Andmed teie sirvimise kohta Kaup24.ee veebilehel ja/või mobiilirakenduses;

- Teie nõusolekud, kommunikatsiooni ja/või teenuse haldamise valikud.

Teie nõusolek, mille annate liitumisel "Kaup24 klubiga" ja Kaup24.ee ning hansapost.ee püsikliendiprogrammi "Kaup24 klubi" reeglid

Niikaua kui olete “Kaup24 klubi” liige.

“Kaup24 klubi” tellimuse saate igal ajal tühistada, tehes asjakohased valikud oma kontol, Teenuste iseteeninduses.

Kui tühistate "Kaup24 klubi" liikmelisuse, ei saadeta teile enam "Kaup24 klubi" pakkumisi ega muid "Kaup24 klubi" eeliseid.

2.2.4. Muude Kaup24.ee teenuste ja funktsioonide pakkumine

Pakume oma klientidele laias valikus kasulikke teenuseid ja funktsioone, mille pakkumine nõuab teie teatud isikuandmete töötlemist. Lisateavet üksikute teenuste ja nende sisu kohta leiate Kaup24.ee veebilehe ja mobiilirakenduse kasutamise reeglitest.

Näiteks kui kasutate “Sooviloendi” teenust, salvestame teie “Sooviloendisse” üles laaditud kaubad. Sel juhul haldame nii teie “Sooviloendis” olevate kaupade loendit kui ka teavet, millal kaup Kaup24.ee-ni jõudis. Kui sirvite registreeritud kliendina, hoiame teie ostukorvi lisatud kaupu kuni 90 päeva ja salvestame ka teavet selle kohta, millal kaup on Kaup24.ee-ni jõudnud. Kui valite Kaup24.ee veebilehel või mobiilirakenduses linna, et näha lähimaid järeletulemispunkte, salvestame selle valiku ja jätkame selle töötlemist.

Kui kasutate Kaup24.ee teenuseid ja funktsioone registreeritud kasutajana, salvestame ja lingime tavaliselt teie valikud ja andmed, kui neid on, teie isikliku konto ja muude teie töödeldavate andmetega.

Teatud teenuste lahutamatu osa on elektrooniliste või muude sõnumite saatmine (nt teated ostukorvist lahkumise kohta, teated "Sooviloendisse" salvestatud kaupade hinna languse kohta, teated Kaup24-eurode aegumise kohta jne). Selliste teenusesõnumite saatmisel kasutame ka teie kontaktandmeid, nt e-posti aadressi. Enamasti anname teile võimaluse teenuse märguannetest loobuda, tehes oma kontol asjakohased valikud ja/või klõpsates e-kirjas loobumislingil. Kui te vastate saadetud sõnumile, salvestame teie sõnumivalikute üksikasjad.

Isikuandmete töötlemise õiguslik alus selles punktis nimetatud eesmärkidel on teie ja Kaup24.ee vahel sõlmitud Kaup24.ee teenuste kasutamise leping, millele kohalduvad Kaup24.ee veebilehe ja mobiilirakenduse kasutamise reeglid, või üksikjuhtudel teie nõusolek, mille annate kaudsete toimingutega, kasutades vastavat teenust või funktsiooni.

Me säilitame isikuandmeid selles jaotises nimetatud eesmärkidel seni, kuni need on vajalikud vastava teenuse või funktsiooni pakkumiseks ja/või seni, kuni te seda teenust või funktsiooni kasutate.

2.3. Otseturundus ja muu turundustegevus

2.3.1. Üldised ja isikupärastatud otseturunduse sõnumid

Kaup24.ee kaudu võite tellida uudiskirju, saada teavet Kaup24.ee ja/või teiste müüjate uudiste, kampaaniate, sooduskoodide ja looside kohta, samuti saada pakkumisi, mis on spetsiaalselt teie jaoks kohandatud vastavalt teie ostu- ja sirvimisajaloole. Selliste ettepanekute ja teabe edastamiseks töötleme teie kohta järgmisi andmeid:

Töödeldavate isikuandmete kategooriad

Õiguslik alus

Kui kaua me andmeid töötleme

Teie kontaktandmed;

Teie ostude ajalugu ja Kaup24.ee sirvimine, kui olete otsustanud saada spetsiaalselt teile kohandatud pakkumisi;

Infoleht ja muud sõnumite ülevaatuse andmed.

Teie nõusolek, mille annate tellides Kaup24.ee uudiskirja, et saada üldiselt ja/või spetsiaalselt kohandatud teateid ja pakkumisi.

Töötleme ülevaatuse infolehti ja muid teateid lähtuvalt meie õigustatud ärilistest huvidest. Selliste andmete kogumine ja analüüs võimaldab meil hinnata otseturunduskampaaniate asjakohasust ja tõhusust, nii et sõnumid oleksid teile huvitavad ja asjakohased ning meie otseturundus oleks tõhus.

Kuni teie nõusolek kehtib.

Võite igal ajal oma nõusoleku infolehtede, üld- ja/või kohandatud sõnumite ja pakkumiste saamiseks tühistada, määrates oma Kaup24.ee kontol sobivad sõnumivalikud või klõpsates e-kirjas tellimusest loobumise linki või pöördudes meie poole aadressil andmekaitse@kaup24.ee, +372 6 468 107.

2.3.2. Muu veebiturunduse tegevus

Kaup24.ee veebilehel ja/või mobiilirakenduses saame kasutada Google'i, Adformi ja teiste veebireklaamide pakkujate teenuseid. Tavaliselt koguvad reklaamipakkujad sõltumatute andmetöötlejatena küpsiste ja sarnaste tehnoloogiate abil teie andmeid Kaup24.ee veebilehel ja/või mobiilirakenduses sirvimisel, selleks, et pakkuda teile asjakohast Interneti-reklaami Kaup24.ee lehel, muudel veebilehtedel ja/või muudel veebipõhistel reklaamikanalitel (sotsiaalvõrgustikud, mobiilirakendused, Interneti-otsingumootorid jne).

Teie sirvimisandmeid Kaup24.ee veebilehel ja/või mobiilirakenduses reklaamimise eesmärgil kogutakse ja töödeldakse teie nõusoleku alusel, mille saate esitada või tühistada, nõustudes või lükates tagasi sihitud (kaubanduslikud) küpsised. Leiate lisateavet Kaup24.ee reklaamipartnerite ja nende kasutatavate küpsiste kohta ja saate hallata sihitud (kaubanduslikud) küpsiste seadeid Kaup24.ee küpsiste poliitikas.

2.4. Teie taotluste ja teiste taotluste läbivaatamine

Kui pöördute meie poole abi saamiseks, esitate meile küsimusi, esitate meile taotlusi, tagasisidet, kaebusi jne, edastate tavaliselt meile oma isikuandmeid.

Kasutame teie isikuandmeid selleks, et teie taotlust või muud taotlust korralikult ja objektiivselt uurida, anda teile vajalikku teavet, vastata teie küsimustele, lahendada teie taotlusi või nõudeid. Samuti võime teie taotluste, nõuete ja muude päringute andmeid kasutada teie õiguste ja õigustatud huvide kaitsmiseks, kui teie taotlus, nõue või muu päring tekitaks kohtuvaidluse või sellise vaidluse tekkimise tõenäosuse.

Töödeldavate isikuandmete kategooriad

Õiguslik alus

Kui kaua me andmeid töötleme

Teie identifitseerimis- ja kontaktandmed;

Teiega suhtlemise andmed;

Muud teie taotluse või päringu töötlemiseks vajalikud andmed.

Juriidilise kohustuse täitmine Kliendi taotlustele ja päringutele vastamiseks.

Teie ja Kaup24.ee vaheline sõlmitud leping ja/või selle täitmine, kui teie taotlus või päring on seotud lepingu ja/või selle täitmisega.

Meie õigustatud huvi on kaitsta teie õigusi ja huve, kui esitate meile kaebuse või nõude, kui algatatakse või tõenäoliselt tekib õigusvaidlus.

Teie taotluse või muu taotluse töötlemise ajal anname vastuse ja säilitame seotud andmeid veel kaks aastat pärast taotluse lahendamist.

Kui teie taotluse, nõude või muu päringu tulemusena algatatakse või võib tekkida kohtuvaidlus, võime teie andmeid säilitada kauem kuni kaebuse või hagi esitamise aegumistähtaeg lõpeb ja/või jõustub lõplik otsus.

2.5. Statistilise tegevuse analüüs, äritegevuse arendamine ja täiustamine

Soovime klientidele võimaldada Kaup24.ee veebilehte ja/või mobiilirakendust võimalikult lihtsalt ja mugavalt kasutada, eesmärgiga, et meie teenused klientidele oleksid asjakohased ja kasulikud ning kliendikogemus oleks võimalikust parim. Seetõttu analüüsime oma tegevuse arendamiseks ja täiustamiseks pidevalt, kuidas kliendid kasutavad Kaup24.ee veebilehte, mobiilirakendust ja/või Kaup24.ee teenuseid ning haldavad erinevaid andmeid.

Oluline on mainida, et analüüsi ja statistika tegemisel töötleme isikupärastamata koondandmeid ega töötle teie kontaktandmeid ega muud teavet, mis teid isikupärastaks. See tähendab, et analüütilised ja statistilised andmed ei võimalda konkreetset kasutajat tuvastada, ei ole seotud tuvastatud kasutaja muude isikuandmetega ega ole koondatud konkreetse kasutaja andmekogudesse.

Töödeldavate isikuandmete kategooriad

Õiguslik alus

Kui kaua me andmeid töötleme

Kaup24.ee veebilehe ja/või mobiilirakenduse sirvimise kokkuvõtlikud andmed;

Kliendi ostuandmete koondandmed;

Infolehtede ja muude aruannete kokkuvõtlikud ülevaateandmed;

Suhtluse kokkuvõte kliendi andmetega.

Teostame analüüsi ja statistikat ning kogume ja töötleme selleks andmeid õigustatud huvi alusel.

Hoiustame andmeid seni, kuni töötlemise eesmärgid on saavutatud.

Kaup24.ee veebilehel ja/või mobiilirakenduses saame kasutada Google Analytics’i ja/või muude veebilehtede analüüsiteenuste pakkujate vahendeid. Google Analytics ja muud analüüsivahendid koguvad sirvimisandmeid küpsiste ja sarnaste tehnoloogiate abil. Tavaliselt kasutab Kaup24.ee esimese osapoolena Google Analytics’i küpsiseid, st meie enda kontrollitud küpsiseid.

Kogume ja töötleme oma õigustatud huvi alusel analüütilisi ja statistilisi andmeid Kaup24.ee veebilehe ja/või mobiilirakenduse külastamise ja kasutamise kohta, et hinnata meie teenuste ja/või turunduskampaaniate toimivust ettevõtluse arendamise ja täiustamise otsustega, näiteks Kaup24.ee kaubavaliku moodustamine, teenuste arendamine, veebilehe ja mobiilirakenduse täiustamine, klienditeeninduse parendamine jne. Sellest lähtuvalt peame analüütilisi- ja statistilisi küpsiseid vajalikuks, kuna vastasel juhul ei oleks meil võimalik ülaltoodud eesmärke saavutada ja oma õigustatud huvi kaitsta. Kui aga olete analüütiliste küpsiste installimise vastu, võite nende installimise oma veebibrauseris tagasi lükata, nagu on täpsustatud Kaup24.ee küpsiste poliitikas.

2.6. Profileerimine ja automaatne otsustamine

Teile isikupärastatud sisu ja soovituste pakkumiseks (privaatsuspoliitika punkt 2.2.2) pakutakse teile kohandatud otseturunduspakkumisi (privaatsuspoliitika punkt 2.3.1) ja/või pakume teile “Kaup24 klubi” eeliseid (privaatsuspoliitika punkt 2.2.3), kasutame andmete automatiseeritud analüüsi ja otsuste langetamist, sealhulgas profileerimist. See tähendab, et kasutame teie asjakohaseks otstarbeks töödeldud andmete rühmitamiseks ja analüüsimiseks automatiseeritud vahendeid ning omame teadmisi ja teeme ennustusi selle kohta, milline sisu ja/või sõnumid võivad teile asjakohased olla. Selleks, et oma kliente veelgi paremini tundma õppida, teada nende vajadusi ja eelistusi, saame ka kliendid kategoriseerida vastavalt erinevatele omadustele (näiteks vanus, asukoht, sirvimis- ja/või ostuharjumused jne).

Selline automatiseeritud analüüs, profiilide koostamine ja otsuste tegemine võimaldab meil tõhusalt töödelda meie klientide kohta käivat teavet ja saavutada eespool nimetatud konkreetseid eesmärke, st kohandada sisu, soovitusi ja/või ettepanekuid vastavalt teie vajadustele ja eelistustele. Need toimingud ei ole mõeldud ainult isikuandmete töötlemiseks, need ei avalda teile olulist mõju ega oma teie jaoks mingeid juriidilisi tagajärgi.

3. KAS MA SAAN MITTE NÕUSTUDA MINU ISIKUANDMETE TÖÖTLEMISEGA NING KAUP24.EE VEEBILEHEL JA MOBIILIRAKENDUSES KASUTAMISEGA?

Teil on õigus oma nõusolek isikuandmete töötlemiseks igal ajal tagasi võtta, kui töötlemine põhineb teie nõusolekul. Näiteks võite olla igal ajal võtta tagasi oma nõusoleku otseturunduse eesmärgil isikuandmete töötlemiseks. Nõusoleku tagasivõtmine ei mõjuta enne nõusoleku tagasivõtmist toimunud isikuandmete töötlemise seaduslikkust.

Samuti on teil igal ajal õigus oma konkreetsest olukorrast lähtudes esitada vastuväiteid oma isikuandmete töötlemise suhtes, kui töötlemine põhineb meie õigustatud huvil. Sellisel juhul ei töötle me teie isikuandmeid edasi, välja arvatud juhul, kui selleks on mõjuv õiguspärane põhjus, mis kaalub üles teie huvid, õigused ja vabadused, või kui töötlemiseks on muu õiguslik alus.

Näiteks kui isikuandmeid töödeldakse lepingu (nt teie ostutellimus) sõlmimiseks või täitmiseks ja/või teile soovitud Kaup24.ee teenuse pakkumiseks (nt "Kaup24 klubi" eeliste pakkumiseks), ning te ei annaks ega lubaks asjakohaseid isikuandmeid töödelda, ei saaks te ostutellimust esitada ega asjakohast teenust kasutada.

4. KELLELE TEIE ISIKUANDMED EDASTATAKSE?

Teile pakutavate kaupade ja teenuste pakkumiseks võime teie isikuandmeid edastada kolmandatele isikutele. Edastame teie isikuandmeid ainult siis, kui isikuandmete edastamiseks on õiguslik alus ja isikuandmed on mõeldud teie ostutellimuse nõuetekohaseks täitmiseks ja/või vastava teenuse osutamiseks.

Edastame teie isikuandmed müüjatele, kellelt te kaupa ostate. Teie isikuandmeid edastatakse müüjatele ulatuses, mis on vajalik teie tellimuse nõuetekohaseks täitmiseks. Müüja töötleb teie isikuandmeid vastavalt tema kui iseseisva vastutava töötleja kehtestatud korrale, seetõttu soovitame enne kauba ostmist ja müüjaga müügilepingu sõlmimist hoolikalt tutvuda müüja isikuandmete töötlemise poliitikaga.

Teie isikuandmeid edastatakse teenusepakkujatele. Teie isikuandmeid edastatakse teenusepakkujatele, näiteks transpordiettevõtetele, kõnekeskustele ja teistele müüjale või Kaup24.ee teenuseid pakkuvatele ettevõtetele. Need isikud, kes tegutsevad Kaup24.ee volitatud töötlejatena, on hoolikalt valitud ja peavad isikuandmete töötlemisel järgima Kaup24.ee andmetöötluslepingut või muul viisil antud juhiseid ja nõudeid.

Kohtumenetluses ja muudel seaduses sätestatud juhtudel võib teie isikuandmeid edastada riigiasutustele Eesti Vabariigi õigusaktidega kehtestatud korras.

Teie isikuandmeid võidakse edastada väljapoole Euroopa Majanduspiirkonda (EMP). Teie isikuandmeid edastatakse väljaspool EMP-d, kui on täidetud järgmised tingimused:

- andmeid edastatakse ainult meie usaldusväärsetele partneritele, kes tagavad teile meie teenuste pakkumise; ja

- koos selliste partneritega on vastavalt Euroopa Komisjoni kinnitatud andmetöötluse tüüptingimustele allkirjastatud andmetöötluslepingud, mis tagavad teie isikuandmete turvalisuse vastavalt seaduse nõuetele; või

- on Euroopa Komisjon teinud otsuse meie partneri asukohariigi sobivuse kohta, st tagatud on piisav turvalisuse tase.

Edastame teie isikuandmeid väljapoole EMP-d üksnes asjakohaseid kaitsemeetmeid rakendades. Teil on võimalik kohaldatavate kaitsemeetmetega tutvuda, võttes meiega ühendust e-posti teel andmekaitse@kaup24.ee.

5. KUI KAUA ME ISIKUANDMEID SÄILITAME?

Teie isikuandmeid säilitatakse seni, kuni see on vajalik konkreetsetel eesmärkidel, milleks andmeid kogutakse.

Andmete säilitamise perioodid individuaalseks andmetöötluseks on üksikasjalikult kirjeldatud käesoleva privaatsuspoliitika 2. osas.

Isikuandmeid võidakse privaatsuspoliitikas sätestatust kauem säilitada vaid juhul, kui:

- on alust kahtlustada, et olete toime pannud rikkumise ning vajame teie andmeid võimaliku rikkumise uurimiseks;

- teie andmed on vajalikud vaidluse või kaebuse nõuetekohaseks lahendamiseks;

- kui andmed on vajalikud Kaup24.ee veebilehe ja/või mobiilirakenduse turvalisuse tagamiseks, nt külastaja või kliendi kahtlaste tegevuste märkamine;

- muude õigusaktides sätestatud eriliste põhjuste, tingimuste või juhtumite korral.

6. KUIDAS SAAN KAUP24.EE KORRALDATUD JUURDEPÄÄSU ISIKUANDMETELE?

Teil on õigus tutvuda oma isikuandmete töötlemise üksikasjadega ning saada juurdepääs enda isikuandmetele. Isikuandmetele pääsete juurde ja nende töötlemise kohta saate rohkem infot järgmistel viisidel.

- saates meile päringu e-posti teel: andmekaitse@kaup24.ee;

- võttes meiega ühendust telefoni teel +372 6 468 107.

7. KUIDAS SAAN MUUTA/PARANDADA ISIKUANDMEID?

Kui märkate, et teie isikuandmed on ebatäpsed või puudulikud ning soovite neid muuta või parandada, saate seda teha järgmistel viisidel:

- oma isiklikul kontol „Muuda profiili”;

- võttes meiega ühendust e-posti teel andmekaitse@kaup24.ee;

- võttes meiega ühendust telefoni teel +372 6 468 107.

8. KAS SAAN PALUDA, ET KUSTUTAKSITE MINU ISIKLIKUD ANDMED?

Teil on õigus taotleda, et me enam teie isikuandmeid ei töötleks ja kustutaksime need vähemalt ühel järgmistest asjaoludest:

- isikuandmed pole enam vajalikud eesmärkidel, milleks neid koguti või muul viisil töödeldi;

- tühistate töötlemise aluseks olnud nõusoleku ja töötlemiseks pole muud õiguslikku alust;

- teie isikuandmeid töödeldakse ebaseaduslikult;

- olete esitanud vastuväiteid isikuandmete töötlemise vastu meie õigustatud huvi alusel ja konkreetsel juhul on teie huvid ülekaalus.

Vabandame, kuid teie isikuandmeid meie andmebaasist ei kustutata, kui leiame, et:

- teie isikuandmed on vajalikud eesmärkide saavutamiseks, milleks neid koguti või töödeldi;

- te ei ole tühistanud oma nõusolekut oma isikuandmete töötlemiseks, kui andmeid töödeldakse teie nõusoleku alusel;

- isikuandmete töötlemine on vajalik meie õigustatud huvide jaoks ja teie huvid ei ole ülekaalus;

- teie andmeid tuleb töödelda juriidiliste nõuete esitamiseks, täitmiseks või kaitsmiseks;

- oleme kohustatud töötlema teie isikuandmeid kooskõlas kehtivate Euroopa Liidu ja siseriiklike õigusaktidega.

Võite taotleda oma isikuandmete kustutamist järgmistel viisidel:

- võttes meiega ühendust e-posti teel andmekaitse@kaup24.ee;

- võttes meiega ühendust telefoni teel +372 6 468 107.

Kui soovite oma isikliku Kaup24.ee konto kustutada, saate seda ise teha oma kontolt "Muuda profiili" - "Konto eemaldamine".

9. KAS MUL ON ÕIGUS PIIRATA OMA ISIKUANDMETE TÖÖTLEMIST?

Teil on õigus piirata meie võimalusi teie isikuandmete töötlemiseks. Kui piirate oma isikuandmete töötlemist, ei tee me teie isikuandmete suhtes enam muid töötlemise toiminguid, välja arvatud isikuandmete säilitamise eesmärgil. Võite piirata isikuandmete töötlemist vähemalt ühel järgmistest asjaoludest:

- teie isikuandmed on ebatäpsed (sel juhul piirdub isikuandmete töötlemine andmete õigsuse kontrollimisega);

- teie isikuandmeid töödeldakse ebaseaduslikult, kuid te ei nõustu oma andmete kustutamisega;

- Kaup24.ee ei vaja teie isikuandmeid enam kindlaksmääratud eesmärkidel, kuid see on teile vajalik juriidiliste nõuete esitamiseks, jõustamiseks või kaitsmiseks;

- teie isikuandmeid töödeldakse, kui olete selle vastu (andmetöötlus on sellel alusel piiratud seni, kuni on kontrollitud, kas teie isikuandmete töötlemise põhjused ja huvid on meie õigustatud huvist tähtsamad).

Isikuandmete töötlemist saate piirata järgmistel viisidel:

- võttes meiega ühendust e-posti teel andmekaitse@kaup24.ee;

- võttes meiega ühendust telefoni teel +372 6 468 107.

10. MIS ON ÕIGUS ANDMETE TEISALDATAVUSELE? KUIDAS SAAN SEDA KASUTADA?

Õigus andmete teisaldatavusele tähendab seda, et teil on lubatud struktureeritud, üldkasutatavas, arvutis loetavas ja koostalitlusvõimelises vormingus saada teie esitatud isikuandmeid, mida töötleme automatiseeritud viisil. Teie palvel ja kui see on tehniliselt võimalik, võidakse teie andmed edastada otse teisele teie määratud isikule.

Struktureeritud vormingus saate esitada isikuandmete esitamise või edastamise taotluse järgmistel viisidel:

- võttes meiega ühendust e-posti teel andmekaitse@kaup24.ee;

- võttes meiega ühendust telefoni teel +372 6 468 107.

11. KUIDAS SAAN TAOTLEDA OMA ÕIGUSTE RAKENDAMIST?

Isikuandmete ja õiguste rakendamisega seotud taotlusi saate esitada järgmistel viisidel:

- võttes meiega ühendust e-posti teel andmekaitse@kaup24.ee;

- võttes meiega ühendust telefoni teel +372 6 468 107.

Meie süsteemis tuvastame teid teie e-posti aadressi järgi. Meile taotluse esitamisel esitage alati oma e-posti aadress, mille kohta teave on esitatud, ühel järgmistest viisidest. Kui te ei esita e-posti aadressi või kui see ei ühti seda taotleva isiku e-posti aadressiga, ei saa me teie isikut korrektselt tuvastada, edastada teie taotletud teavet ega teie taotlust täita.

Mugavuse huvides, leiate taotlusvormid, logides profiili redigeerimise keskkonnas oma isiklikule kontole sisse.

Kui arvate, et teie õigusi on isikuandmete töötlemisel rikutud, võite oma õiguste kaitseks pöörduda riikliku isikuandmete kaitse inspektsiooni poole. Eestis on selleks Andmekaitse Inspektsioon. Andmekaitse Inspektsiooni kontaktandmed leiate siit: www.aki.ee.

12. KÜPSISED.

Kasutame oma veebisaidil ja mobiilirakenduses küpsiseid ja sarnaseid tehnoloogiaid, nt Pikslisildid (ingl. „Pixel Tags“), veebimajakad (ingl. „Web Beacons“), selged GIF-failid (ingl. „clear GIF“) jms (ühiselt - "Küpsised"). Küpsised ei kahjusta teie arvutit ega seadet. Need aitavad meil tagada meie veebilehe ja/või mobiilirakenduse toimimist ja funktsionaalsust, pakkuda teile Kaup24.ee teenuseid, koguda analüütilist ja statistilist teavet veebilehel ja/või mobiilirakenduse sirvimiseks, reklaami ja turunduse teostamiseks.

Lisateavet küpsiste ja nende kasutamise kohta leiate küpsiste poliitikast: https://kaup24.ee/et/t/cookie-policy.