Kasulikud nõuanded

5 grillimisnippi ideaalse kana valmistamiseks

19.04.2023
grillitud kanafilee

Mõnikord on kõige lihtsamate roogade valmistamisel kõige raskem saada neid õigesti valmis ja grillitud kana on suurepärane näide. Kuna kondita kanarind on nii õhuke, osutuvad nad sageli kuivaks, kummiseks ja maitsetuks. Vastupidiselt levinud arvamusele ei päästa ainuüksi marineerimine grillitud kanašašlõkki kuivamise eest, tegelikult põhjustab probleemi sageli marinaad!

Kanarindade puhul on probleemiks see, et need pole tavaliselt ühtlase paksusega. See tähendab, et kõige õhem osa kipub kuivama enne, kui paksem osa on lõpuni läbi küpsenud. Selleks peaks enne kana maitsestamist proovima kõik tükid ühtlaseks paksuseks saada. Seda on võimalik saavutada lihahaamriga.

Proovige lisaks ka neid nippe, et viia enda grillkana valmistamine uuele tasemele:

Kasutage kondiga, nahaga kaetud kanatükke

Grillimisasjatundjad soovitavad soojalt kintsutükkide kasutamis - need on kõige mahlasemad. Kuid koivad, rinnad ja tiivad võivad ka sobida, kui nendel tükkidel olevad luud ja nahk on terved, kuna need aitavad liha üleküpsetamise eest kaitsta ja muudavadmaitse palju paremaks. (Kui eelistate siiski kondita ja nahata rinnafileed, aitavad ülejäänud näpunäited omandada oskused, millega saate ka neid mahlaselt ja hästi grillida.) Kuigi sobivad ka kõige tavalisemad poeleti kanad, siis kõige paremad maitsed saate vabalt kasvatatud kanadega.

grillkana kana grillimine

Maitsesta kana korralikult soolaga ja kasuta marinaadi pärast küpsetamist

Enamik inimesi teevad oma esimese vea enne, kui nad isegi grilli sisse panevad: nad ei maitsesta kana piisavalt. Piserdage oma parima kvaliteediga koššer- või meresoolaga kanatükkide kõiki külgi, nagu oleksite neid kondiitri tuhksuhkruga katnud. Kõik armastavad marineeritud kana, kuid kana kastmine mis tahes kastmega - isegi grillkastmega - toob teile toiduvalmistamisel rohkem komplikatsioone kui maitset. Oodake kuni teie kana on grillil piisavalt küpsenud ning katke see alles siis marinaadiga üle.

Soojendage oma grilli keskmiselt kõrge kuumuseni 

Erinevalt teistest toitudest, mis reageerivad hästi intensiivsele kuumusele, nõuab kana mõõdukat või keskmiselt kõrget kuumust (vahemikus 175–200 C). Ükskõik, kas kasutate söe- või gaasigrilli, testige kuumuse taset asetades avatud peopesa umbes 10cm grillist kõrgemale. Kui saate seda seal 5 sekundit hoida on kuumus sobivas vahemikus. Pange tähele ka seda, millistes grilli osades on kuumus vähem intensiivne. Leegi ägenemise korral viige kana söestumise vältimiseks koheselt grilli jahedamatesse osadesse.

Kui te pole endale veel grilli ostnud või soovite uue osta, siis lugege lähemalt, millist grilli valida.


Pruunista kanatükke nahaga poolt kauem

Küpsetage kana alati esmalt nii, et nahaga pool jääks alla ja jätke see sinna järgmiseks 20 või isegi rohkemaks minutiks - või kuni see on peaaegu täiesti küps. Miks? Teil on lõpuks krõbe ja kaunilt pruunikas nahk (pidage meeles, et see kaitseb liha üleküpsemise eest), lisaks küpseb kana ühtlaselt kondini. Üldiselt võtab kondiga kana küpsetamine sellel temperatuuril vähemalt 30 minutit, seega püüdke kolmveerand kogu küpsetusajast - 20–25 minutit - nahaga poolt küpsetada, enne kui ümber pöörate ja lõpetate küpsetamise teise poolega.

Kasutage oma grilli nagu ahju.

Pärast kanatükkide restile panemist pange kaas peale. Nüüd kiirgab teie grill kuumust nii ülalt kui ka alt, mis on täpselt see, mida kana vajab, et kogu aeg ühtlaselt küpseda. Kaas kontrollib ka õhuvoolu ja hoiab söegrillil liigse leekide tekkimise ära. Arvestada tuleb siiski sellega, et kana pealt rasva tilkumine kutsub tõenäoliselt esile leekide ägenemisi, nii et jälgige küpsetamist ja tõstke kana vajaduse korral leegist eemale. Kui te pole kindel, kas kana on valmis, sisestage lihatermomeetri ots luu lähedale või lõigake visuaalseks kontrolliks lihtsalt noaga. Selleks, et saaksite edaspidi valmistada ideaalset grill-liha, soovitame lugeda mida kujutab endast huvitav kamado-tüüpi grill ning kuidas seda kasutada.

kanašašlõkk

Klientidele meeldib see postitus

5/5
2 Ostja hinnangud

Kuidas hindate seda postitust?