Kasulikud nõuanded

5 mahlaretsepti kõrge vererõhu korral

25.03.2021
5 puuviljamahla pudelites

Kui vererõhk jätta hooletusse, võib see põhjustada sarnaseid tüsistusi nagu südamehaigused ja insult. Üks meetod kõrge vererõhu vastu võitlemiseks on enda toitumise muutmine. Vererõhusõbralik toitumine võib aidata teie vererõhku tervislikult ravida ilma ravimite põhjustatud kõrvaltoimeteta. Lisaks kindlatele toitudele, mis võivad aidata teie vererõhku langetada, on abi ka teatud tüüpi jookidest.

Üks selline jook on mahl. Mida on vaja mahlade tegemiseks? Peamiselt ainult ühte asja: mahlapress. Kui olete teinud piisavalt eeltööd, millist mahlapressi valida ja kas elektriline mahlapress on parem kui mehaaniline, võib värskete mahlade valmistamine kodus olla lõbus ja lihtne, eriti siis, kui teil on olemas mõned retseptid. Alustamiseks leidke suurema veesisaldusega puu- ja köögiviljad, nagu ananassid, marjad, õunad, seller, porgand ja ingver. Mida suurem on veesisaldus, seda lihtsam on puu- või köögivilja teie mahlapressist läbi lasta ja tulemuseks on puhas, maitsekas mahl. Sellised koostisosad nagu peet, spinat, lehtkapsas ja tomat annavad ka suurepäraseid mahla lisandeid, olles samas ülimalt kasulikud ka kõrge vererõhu langetamisel. Immuunsust tugevdava mahla jaoks on kohustuslik koostisosa ingver - see mitte ainult ei lisa maitset, vaid vähendab lihasvalusid ja põletikke, reguleerib veresuhkrut ja aitab seedimist. 

mahlapress

Varuge oma lemmikuid puu- ja köögivilju ning alustage oma mahlade teekonda järgneva viie retseptiga, et võidelda kõrge vererõhuga.

Roheline mahl

See rohelise mahla retsept sisaldab endas lehtkapsast, kurke, sellerit, sidrunit, ingverit ja õunu! Puuviljadest ja köögiviljadest täidetud mahl on tervislik ja maitsev!

Koostisosad:

  • 1 jämedalt hakitud lehtkapsas
  • 1 suur sidrun kooritud ja neljaks sektoriks lõigatud
  • 1 kooritud ingver kooritud
  • 1 suur kurk, mis on lõigatud pikkadeks ribadeks
  • 2 suurt puhastatud ja viilutatud õuna
  • 4 tervet sellerivart

Valmistamine:

  • Pese ja valmista viljad mahlapressi jaoks ette
  • Lisa viljad mahlapressi loetletud järjekorras.
  • Kurna läbi sõela (kui teile ei meeldi viljaliha).
  • Joo kohe peale valmimist ja naudi!

Seda mahla on võimalik säilitada kuni 24 tundi peale valmistamist, kuid soovituslik on mahl ära juua värskelt peale valmistamist, nii on see kõige parem.

Peedi-porgandi-ananassi-apelsini mahl

See värskendav ja ülimagus mahla retsept on täis A- ja C-vitamiine, mis tagavad kauni naha ja terve immuunsüsteemi.

Koostisosad:

  • 1 suur või 2 väikest kooritud peeti 
  • 4 suurt porgandit
  • Pool ananassi koos südamikuga
  • 2 keskmist kooritud ja seemneteta apelsini

Valmistamine:

  • Lõigake koostisosad väiksemateks tükkideks, et mahlapress nendega hakkama saaks.
  • Pressi kõik koostisosad mahlapressist läbi.
  • Joo koheselt.

See on väga magus mahl. Võite sellele retseptile lisada ka gaseeritud vett, mis soovi korral aitab mahla lahjendada. Samuti võite lisada ka ingverit.

peedi-porgandi-apelsini-ananassi mahl

Hea seedimise sellerimahl

Seedimise parandamiseks mõeldud kodune mahl, mis on valmistatud sellerist, kurgist, apelsinist ja sidrunist. See võimsalt toitev sellerimahl sobib suurepäraselt seedetasakaalu taastamiseks ja haiguste ennetamiseks.

Koostisosad:

  • 2 sellerit 
  • 2 suurt kurki 
  • 1 suur apelsin 
  • 1/2 sidrunit

Valmistamine:

  • Leotage kõiki koostisosi 15 minutit õunasiidri äädika ja veega vannis. (Köögiviljade leotamisel kasutage umbes 1/2 tassi siidriäädikat 1 liitri vee kohta)
  • Laske kõik koostisosad mahlapressist läbi.
  • Kurna mahl viljalihast eemaldamiseks läbi peene sõela.
  • Jooge kohe või säilitage õhukindlas purgis külmkapis kuni 5 päeva.

Troopiline porgandimahl

Lihtsalt valmiv troopilisi maitseid täis tervislik mahl. Valmistamiseks saate kasutada tavalist blendrit.

Koostisosad:

  • 1 porgand
  • 1 mango, vahet pole, kas värske või külmutatud (külmutatud lisab sellele mahlale magusust ja kreemisemat tekstuuri)
  • 1 ananass, sobib nii värske kui ka külmutatud ananass, mis lisab hapukust, et mahl ei muutuks liiga magusaks
  • 1 ingver, mis lisab sellele mahlale särtsu

Valmistamine:

  • Tükeldage koostisosad.
  • Pange koostisosad blenderisse ja valmistage segu
  • Kurna mahl läbi sõela, kui soovite juua seda ilma viljalihata. 
  • Nautige valminud mahla!

porgandi-mango mahl ingveriga

Arbuusimahl

Värskendavat, looduslikult magusat arbuusimahla on nii lihtne valmistada. Valminud mahla hulk varieerub sõltuvalt teie arbuusi suurusest. Mida suurema arbuusi ostate, seda rohkem sellest mahla saate.

Koostisosad:

  • 1 magus arbuus
  • 1 laim

Valmistamine:

  • Lõika arbuus pooleks. 
  • Tõsta suure lusika abil arbuusi tükid blenderisse. Visake koor ära.
  • Segage arbuusi seni, kuni see on täielikult ühtlaseks vedelaks massiks muutunud. See ei tohiks kesta kauem kui minut. Lisamaitse saamiseks pigistage blenderisse ühe väikese laimi mahl ja segage veel mõned sekundid.
  • Kui valminud mahlas on palju viljaliha või seemneid, siis valage segu läbi peene sõela kannu. Kui ei, siis võite selle valada otse jääga täidetud klaasidesse. 
  • Arbuusimahl säilib külmkapis kaanega kaetud anumas kuni 4 päeva. Mahl eraldub aja jooksul, seega enne joomist segage see uuesti lusikaga läbi.

Kui soovite huvitavaid viise, kuidas enda puu- ja juurvilju kasutada, siis siin on veel kuus lihtsat ja tervislikku mahlaretsepti.

Klientidele meeldib see postitus

5/5
1 Ostja hinnang

Kuidas hindate seda postitust?