Kasulikud nõuanded

Millist kohviveskit valida?

29.03.2021
elektriline teradega kohviveski

Maitsvate tulemuste saamiseks on ülioluline investeerida kvaliteetsesse kohviveskisse, olenemata sellest, kas valmistate espressot või kannukohvi. See seade võimaldab oluliselt kohvi kvaliteeti parandada, saavutada paremat maitset ja intensiivsemat aroomi. Tavaliselt saab kauplustes osta kahte tüüpi kohviveskeid: kivide ja teradega töötavaid. Kohviveski on hea tassitäie jaoks hädavajalik ning nii kividega kui ka teradega veskil on palju pakkuda. Lugege ka neid näpunäiteid, kuidas ideaalset kohvi valmistada.

jahvatatud kohv

Kividega kohviveski

  • Kuidas see töötab?

Selline kohviveski sisaldab kivikesi, mis töötavad sarnaselt purustamiseks mõeldud teradega. Sellel on kaks pöörlevat elementi, mis lõikavad oad peeneks pulbriks. Sellistes jahvatites on võimalik ise määrata peenestamise jämedusastet. Nii on osakesed vastavalt peenemad või suuremad.

  • Millest valmistatakse kohviveskit?

Kohviveskid võivad olla keraamilised või metallist. Keraamilise veski eeliseks on see, et ta töötab vaikselt, kuid ei ole vastupidav, nii et see ei ole ost, mis teenib Sind aastaid. Teisest küljest metallist plaat on kõrge vastupidavusega, kuid kahjuks mitte eriti populaarne. Niisiis, tasub valida kohviveski, mis sobib Sinu kööki.

  • Jahvatamine ja kohvi kvaliteet

Kivikestega töötav kohviveski ei mõjuta kohvi omadusi. Isegi pikaajaline peenestamine ei mõjuta selle lõhna ega maitset. Lisaks on sellistes seadmetes valmistatud kohv peenem ja sobib kasutamiseks erinevates kohvimasinates. Kohviveski on mõnikord paigaldatud ka kohvimasinasse, aga kui seda ei ole, on peaaegu alati vaja see väike köögiseade eraldi juurde osta.


Teradega kohviveski

  • Kuidas see töötab?

Sellised kohviveskis on lamedad terad, mis jahvatavad kohviube. Peenestamise astet ei ole võimalik valida ning kui veski töötab aga liiga pikalt, võib see oad maksimaalselt purustada ja jahvatamise tulemus ei ole ühtlane. Kahjuks kipuvad need kiiresti kuumaks minema.

  • Millest sellist kohviveskit valmistatakse?

Teradest kohviveski on valmistatud puidust, plastikust või keraamikast. Sel juhul kehtib sama põhimõte, nagu tavaliste masinate puhul. Metallist, malmist ja klaasist seadmed teevad valjemat lihvimisheli, kuid plastik ja puit töötavad vaiksemalt. Malmist kohviveskid on väga vastupidavad. Plastikust ja klaasist võivad väiksema kukkumise korral korvamatult kahjustuda. Kui valid plastikust kohviveski, jäta meelde, et see on hea kvaliteediga, mis aja jooksul ei lange.

  • Kohvi kvaliteet

Teradega kohviveskis on kohv tugevalt kuumutatud ja see mõjutab negatiivselt ka maitset. Lisaks tekib palju tolmu, mis muudab kohvi maitset. Sellest tulenevalt on valmistatud jook madala kvaliteediga.

Võib olla on enesestmõistetav, et parim valik on kivikestega töötav kohviveski, sest see ei jahvata mitte ainult kohvi peenemiseks, vaid säilitab ka selle maitse. Vaata ka, mille järgi valida kohviube.

elektriline kohviveski

Kividega või teradega?

Ei saa väita, et üks neist oleks parem kui teine. Mõlemal neist on oma eelised ja puudused. Teradega veski on odavam ja võtab vähem ruumi. See nõuab teatavat oskust, sest ei saa masinat lihtsalt sisse ja välja lülitada, vaid peate algusest lõpuni jahvatama pulseerides, et kohvioad ühtlase suurusega puruks läheksid ja et tulemus liiga tolmune ei oleks. Kui te teradega veskis ei pulseeri, tekitatavad veski terad liigset soojust ja saate madalama kvaliteediga tulemuse. 

Kividega veski on enamikus olukordades oma üldise tulemuse osas väga ühtlane. Kuigi see valik on kallim, on olemas ka mõned odavamad valikud, mis teevad samuti suurepärast tööd.

Seega peate ise otsustama, millisesse kohviveskisse olete valmis investeerima.

Manuaalne või elektriline veski?

Väga sageli suudab manuaalne kohvijahvataja toota sama hea kvaliteediga kohvipuru kui elektriline. On isegi inimesi, kes tunnevad, et seda tüüpi veskid annavad peenema tulemuse. Seetõttu on mehaaniliste kohviveskite kasutamine hea teatud tüüpi kohvide jaoks, näiteks Türgi kohvi. Mehaanilised veskid on lihtsasti kaasaskantavad ja väga järjepidevad. Nende puuduseks on asjaolu, et nendega on jahvatamise protsess aeglasem.

kividega kohviveski

Kui soovite midagi, mis teeb suurepärast tööd ja teeb seda hõlpsamalt ning lühema ajaga, siis on teie jaoks õige valik elektriline veski. Espresso jaoks kohvi jahvatamine võib mehaanilise masinaga võtta kuni koguni 10 minutit.

Klientidele meeldib see postitus

5/5
1 Ostja hinnang

Kuidas hindate seda postitust?

PHH Group: Internetinė parduotuvė Pigu.lt Interneta veikals 220.lv E-pood Kaup24.ee Verkkokauppa Hobbyhall.fi E-pood Hansapost.ee

© 2003-2022 DLB Trading OÜ | kaup24.ee ™
Sellel lehel avaldatud materjali ilma loata kasutamine ja levitamine on keelatud.