Kasulikud nõuanded

Milline temperatuur peaks külmkapis suvel olema?

Vaata kõiki pakkumisi
19.06.2019
külmik

Suvine ilmastik mõjutab mitte ainult loodust või inimesi, vaid ka kodumasinaid - kui soovid neid tõhusalt hoida, pead tegema mõned muudatused. Üks sellistest seadmetest, mis sooja ilmaga rohkem kurnatud on, on külmik - kui soovid oma toiduvarud külmana hoida isegi kõige kuumematel päevadel, pead selle temperatuuri veidi reguleerima. Seekord arutame külmkapi ideaalse temperatuuri üle sooja hooaja jooksul ning vaatame, miks sellega tuleb tegeleda.


Optimaalne külmiku temperatuur

  • Külmiku keskmine temperatuur on 4 kraadi, kuid olenevalt mudelist võib see kõikuda vahemikus 1-4 kraadi.
  • Sügavkülma temperatuur ulatub tavaliselt 18-19 miinuskraadini.

Milliseid muudatusi on suvel vaja?

Ülaltoodud temperatuure tuleb säilitada igal aastaajal, aga kui ilm on väga kuum, tasub mõelda temperatuuri tõstmisele. See aga ei tähenda, et pead tegema muudatusi niipea, kui algab esimene suvepäev - arvesta hooaja, lähimate ilmaprognoosidega ja otsusta vastavalt. Ei ole selge, milline on parim keskmine külmkapi temperatuur suvel, kuid tavaliselt on soovitatav seda mitme kraadi võrra suurendada. Näiteks, kui oled seni hoidnud 3 kraadi, saad selle turvaliselt 4 või 5 kraadi peale seadistada.


Paljud mõtlevad, millised on sellise külmiku temperatuuri seadistamise eelised, kuid vastus on väga lihtne - siis külmkapp töötab tõhusamalt ja võtab vähem energiat. Ruumi soojus mõjutab külmiku sisetemperatuuri (eriti kui avad tihti selle ust) - kui vaikimisi temperatuur on kõrgem, peab seade selle saavutamiseks vähem töötama.

Kuidas tooteid külmkapis kauem säilitada?

Selleks, et nautida värskeid ja toitainerikkaid tooteid kauem, ei tohiks valida ainult õiget külmiku temperatuuri, vaid meeles pidama ka seda, et kõikidel riiulitel ei ole sama temperatuur. Mida madalam on sektsioon, seda madalam on temperatuur. Seda teades saad tooteid sihipäraselt sorteerida:

  • Vali kõige kiiremini riknevate toiduainete (puuviljad, köögiviljad, värske liha või kala) jaoks kõige jahedamad ja madalamad riiulid;
  • Hoia piimatooted ja hiljuti valmistatud toiduained kõige soojematel aladel (pea meeles, et need püsivad värskena ainult mõned päevad);
  • Jäta keskmised "neutraalsed" riiulid töödeldud toitude, näiteks juustu või vorsti jaoks;
  • Kasuta ust õlide, kastmete või muude pikaajaliste toodete hoiukohta.


Külmiku temperatuuri kerge tõusuga ja toidu nõuetekohase paigutamisega elad kuuma aastaja kergesti üle. See ei nõua suuremaid pingutusi, kuid tulemused on üllatavad!

Kuidas hindate seda postitust?

Pigu grupp:
Internetinė parduotuvė Interneta veikals Kaledos.lt

© 2008-2019 DLB Trading OÜ | kaup24.ee ™
Informatsiooni kirjastamine ja paljundamine ilma loata keelatud.