
Blenderite tüübid
Blendereid on nii kokteilitegijatest kuni supikeetjateni välja. Blenderit valides tuleks uurida selle võimsust, programme ning terasid. Mitme funktsiooniga blenderid asendavad köögis erinevaid seadmeid, olles teistest tunduvalt kallimad.
Kui soovid blenderit purustatud jääga kokteilide ja smuutide valmistamiseks, peaksid valima vähemalt 500-vatise võimsusega blenderi, millel on jääpurustamise tera. Odavamad blenderid suudavad vaid segada ja püreestada.
Kannu valimine
Blenderi valimisel tuleks mõelda ka blenderi kannu mahtuvuse ja materjali peale. On suurema ja väiksema mahutavusega nii plastikust kui klaasist kannusid. Klaasist kannud on vastupidavamad, samas kallimad. Klaasist kannus saab töödelda ka tuliseid toiduaineid, mida plastanumasse panna ei tohi. Oluline on ka tila olemasolu – ilma tilata kannust on pea võimatu jookidesse klaasi valada, et oa joogist lauale ei voolaks.
Lisavarustus
Blenderid on müügis erinevate lisavarustustega. Jääpurustamiseks on kasulikud roostevabast terasest terad, mõnel mudelil on ka riivimiseks, vahustamiseks ja tükeldamiseks erinevad vahendid kaasas. Oluline on ka blenderi puhastamine – kas seda on lihtne või keeruline teha. Kui blenderi lahtivõtmine ning puhastamine on keerukas ning aegavõttev, siis tõenäoliselt seda tihti ei kasuta.