Mahlaaurutid
Mahlaaurutid on hea viis mahla eraldamiseks marjadest, puuviljadest või köögiviljadest. Mahlaaurutaja koosneb tavaliselt kolmest potist, mis asetsevad üksteise peale ja sellel on toru, kust tuleb valminud mahl välja. Ülemine pott hoiab marju või köögivilju kurnis, nii et aur pääseb sellest läbi. Puuvilju pole enne potti panemist vaja koorida ega tükeldada. Keskmisel potil on ava, mis võimaldab aurul keskelt üles tõusta, ja mahuti mahla kogumiseks. Seal asub ka väike toru, mille kaudu mahl välja tuleb. Alumine pott hoiab vett ja tekitab auru. Täitke see lihtsalt veega ja keetke tasasel tulel keemiseni. Mahlaauruti kasutamine on väga lihtne, see töötab kiiresti ja tulemuseks on puhas mahl ilma viljalihata. Tutvuge valikuga!
Mahlaaurutid koduse mahla valmistamiseks
Mahlaauruti on köögiriist, mida saab kasutada mahla eraldamiseks puuviljadest, marjadest ja mõnest köögiviljast, kasutades auru, mis tekib alumises potis oleva vee keetmisel. Mahla aurutamine ja mahla pudelisse jooksmise jälgimine võib olla väga lõõgastav kogemus, kuna olete ennist kindlasti kõvasti vaeva näinud aiasaaduste korjamisega, millest mahla valmistada.
Mahlaauruti kasutamine on väga lihtne! Marjad, puu- või köögiviljad asetatakse ülemisse potti, mille ümber on väikesed augud (nagu kurn), ja see pott asetatakse keskmise poti sisse. See keskmine pott on koht, kus mahla kogutakse ja seal asuv voolik võimaldab valmimisel mahla valada eraldi mahutisse. Kuumutusprotsess põhjustab kasutatava saaduse rakkude lõhkemist ja mahla väljavoolamist.
Mahlaaurutaja võib olla valmistatud kas alumiiniumist või roostevabast terasest, mõlemad on ehitatud nii, et mahla eraldamiseks kasutatakse sama süsteemi. Ainus erinevus on see, et alumiiniumist potti ei soovitata kasutada koos happeliste puu- ja köögiviljadega, nagu tomatid ja apelsinid. Hape põhjustab mahlapressi korrodeerumist, määrdumist ja jätab mahlale metalse maitse. Alumiiniumist auruti eeliseks on see, et see on kergem ja odavam. Muude omaduste poolest alumiinium- ja roostevabast terasest mahlaaurutajad üksteisest ei erine.
Miks kasutada mahlaaurutit?
Suuremad kogused: korraga saate potti panna üsna suure hulga marju. Aga kuna seda on nii lihtne kasutada, siis võite selle vabalt ka väiksemate koguste jaoks kasutusele võtta.
Väga väike ettevalmistus: te ei pea marju või puuvilju enne potti panemist koorima, lõikama, tükeldama ega midagi eemaldama. Lihtsalt peske need ära ja visake potti.
Selge ja puhas mahl: aur teeb suurepärase töö kogu mahla välja saamiseks ja viljalihast vaba selge vedeliku tootmisel. Vajadusel saate tulemust eriti puhta vedeliku saamiseks kurnata.
Suhteliselt kiire: mahlaauruti on tõesti suhteliselt kiire ja te ise ei pea palju tegema.
Kontsentreeritud: Kuna saate ainult mahla (vähe viljaliha) ja aurutate osa vee mahla hulgast välja, saate tulemuseks väga kontsentreeritud mahla.
Aurutajaga mahla tegemine on lihtne: saate mahlaaurutit kasutades tegeleda samal ajal köögis muude asjadega, näiteks keeta moosi või küpsetada midagi. Täitke lihtsalt auruti soovitud saadustega, lülitage pliit sisse ja hoidke seda 45 minutit kuni tund pliidil, kuni mahl on valmis. See ongi kõik, mida tegema peab, et saada endale koju isevalmistatud mahl.
Tutvuge Kaup24 veebipoe mahlaaurutite valikuga ja valige endale sobiv välja juba täna!